T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitimi Merkezi

SATRANÇ ORTA DÜZEY KURS PROGRAMI

 


1.       Satranç 1.Seviye Başlangıç Düzeyi Kurs Programını tamamlamış olmak ya da;Başvuru Şartları

a) TSF Ulusal Kuvvet Derecesi Puanına sahip olmak ya da,

b) Satranç 1.Seviye Başlangıç Kurs Programının hazır bulunuşluk sınavından

başarılı olmak gereklidir. Hazır bulunuşluk sınavı, 1.Seviye Başlangıç Düzeyi Kurs programındaki konuları kapsayacak şekilde kurs eğitmeni tarafından yapılacak ve değerlendirilecek.

2.       Satranç kurs programına katılmasına engel bir sağlık problemi olmadığını beyan etmek

Satranç Belgesi Ne İşe Yarar

Satranç eğitimleri sonrası alınan öğrenim belgeleridir. Bu belgeler, katılımcı belgesi ve sertifika olmak üzere ikiye ayrılır. Katılım belgesinin herhangi bir hükmü yoktur. Ancak sertifika ile belli bir tecrübe edindikten sonra bu alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir. Bu belgeyi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, veya özel okullarda görev alan öğretmenler, eğitim fakültelerinde ve fen- edebiyat fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, çocuk gelişimi ve sosyal hizmet programlarından mezun veya öğrenim gören öğrenciler ve akıl, zeka ve satranç oyunlarına ilgi duyan herkes gerekli eğitimlere katılıp bu belgeyi alabilirler. Satranç Belgesi. Bu belgeyi alan katılımcılar, devlet okullarında, özel okullarda, eğitim ve danışmanlık merkezlerinde, okul öncesi eğitim merkezlerinde ve kreşlerde, özel rehabilitasyon merkezlerinde, bilim ve sanat merkezlerinde, etüt merkezlerinde ve halk eğitim merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler. Ayrıca bu belgeler ile Milli Eğitim Bakanlığında satranç egzersizleri açılabilir, satranç kulüpleri kurulabilir, okul öncesi, ilköğretim ve lise kademesinde kurs açılabilir, özel sektörde mesai saatleri dışında kurs açılabilir ya da eğitimlerde eğitimci olarak görev alınabilir, birebir seanslar ile çalışmalar düzenlenebilir.

Kurs Başvuru Evrakları:

1.       Kimlik Fotokopisi

2.       Başvuru Formu

Not: Başvurular şahsi olarak yapılacak olup 16 kişilik gruplar halinde başvuru önceliğine göre kursumuza kayıt yapılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2019 - Güncelleme: 03.10.2020 00:31 - Görüntülenme: 748
  Beğen | 0  kişi beğendi